Slim laden begint hier

Smart Charging

Smart Charging is dé manier om meerdere elektrische auto’s tegelijkertijd op te laden. Zo kunnen er tot 10 keer meer laadpunten op dezelfde aansluiting aangesloten zijn!

Waarom Smart Charging?

Laadpalen vragen best wat capaciteit van het elektriciteitsnet, capaciteit die niet altijd aanwezig is. Met Smart Charging wordt de beschikbare capaciteit van het elektriciteitsnet netjes verdeeld over de auto’s die aan het laden zijn. Door de verdeling van de beschikbare capaciteit kan het zijn dat sommige auto's wat minder snel laden dan normaal. Bij Smart Charging worden auto's een paar minuten in de wacht gezet of wordt het laadvermogen tijdelijk gereduceerd. Is de wachttijd voorbij dan gaat het laden vanzelf weer verder. Zo heeft elke auto bij vertrek weer een volgeladen accu. Altijd duurzaam in beweging dus.

Wat is Smart Charging?

Smart Charging is de verzamelnaam voor alle intelligente algoritmen die toegepast kunnen worden om laadsessies te beheren. Een bekend voorbeeld hiervan is dynamic load balancing. Hiermee wordt de beschikbare laadcapaciteit slim verdeeld over de aanwezige laadpalen. Dit is bijvoorbeeld het geval in Den Bosch, waar we één van de grootste laadpleinen van Nederland hebben gerealiseerd.

Behoefte om even te sparren?

Heeft u verder nog vragen over Smart Charging of de capaciteit van uw aansluiting? Met deze en andere oplossingen rondom capaciteit helpen wij u graag verder.

Neem contact op

Contactpagina